Het is weer donderdag, en dat betekent: Metro in je inbox! Met de parels uit het Metroweb en meer fun. Deze week helaas geen winactie, maar jullie weten: dat maken we binnenkort weer goed. Veel leesplezier!
Een mogelijke zomergolf, weer meer besmettingen en meer mensen in de ziekenhuizen. Het is een bekend beeld, maar zeker geen goede. Net nu de zomer volop bezig lijkt te zijn, festivals doorgaan en het nachtleven uit elkaar spat met evenementen, hangt er een donkere wolk over ons land. Komen er weer maatregelen, of erger: een nieuwe lockdown? En pikken mensen dat nog wel? Reden genoeg voor de redactie om de stelling âAls er een nieuwe lockdown komt, zal dat voor ongekende weerstand zorgenâ voor te leggen aan het Metro-panel. En nee, we hebben het dan niet over de weerstand die je beschermt tegen het coronavirus.
Deze week geven historicus Maarten van Rossem, epidemioloog en gezondheidseconoom Eline van den Broek-Altenburg en gezondheidspsycholoog en hoogleraar aan de Universiteit Leiden Andrea Evers hun mening over de stelling.
Na een carrière van zestig jaar in de schijnwerpers nam Rob de Nijs gisteren afscheid van zijn fans in een tot de nok toe gevulde Ziggo Dome. Nog eenmaal zong het 79-jarige nederpopicoon zijn grootste hits, waaronder Malle Babbe, Alles Wat Ademt en Banger Hart.
Het leek er gisteren bijna op of alle boeren van Nederland met de trekker naar het boerenprotest in Stroe waren gekomen. Toch bleven er mensen thuis. De laatste Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent bijvoorbeeld. Hij deed zijn verhaal tegenover De Telegraaf (âik ben geen protestboerâ). Een ook bioboer John Arink meed het boerenprotest. Hij schoof aan in talkshow Humberto. âDappere man!â
Een fietstocht maken om geld op te halen voor een ziek familielid. Chris Semplonius uit Feanwâlden gaat zich eraan wagen. Met een fietstocht-actie van zoân 300 kilometer langs de provinciegrens van Friesland zamelt hij geld in voor zijn nichtje Gryteke Schievink (33), die aan een progressieve vorm van MS (multiple sclerose) lijdt.
We hebben het beter dan ooit; we leven langer en zijn veiliger Ên welvarender dan ooit. Maar toch worden we steeds ongelukkiger, mede door prestatiedruk. Hoe kan dat toch? En wat kunnen we daaraan doen? Het is een rare puzzel die psycholoog Thijs Launspach in zijn nieuwe boek Je bent al genoeg: mentaal gezond in een gestoorde wereld probeert op te lossen.
âEr is iets aan de hand met Outlook. Sinds een aantal weken krijg ik bij een inkomende mail een voorstel hoe ik deze kan beantwoordenâ, schrijft Pauline Slaa in âKlinkt als een planâ, de uitgelichte lezerscolumn van deze week. âBoven aan de mail staat dan âBegin uw antwoorden metâ, waarna drie opties volgen. Dit kan toch niet waar zijn? Hoe kan Outlook nou weten wat ik moet antwoorden? En waarom mogen we zelf niet meer nadenken?â
Je moet maar durven, een film over Elvis Presley maken. Regisseur Baz Luhrmann durfde het aan. En je moet het maar durven, Elvis spelen en met je eigen stem zingen. Acteur Austin Butler durfde het en slaagt met vlag en wimpel.